Reparatie radio. (foto: S. Snethorst)
Reparatie radio. (foto: S. Snethorst)

'Waardeer het. Repareer het.'

RHENEN - 'Waardeer het. Repareer het.' Deze campagne van Sire is onlangs gestart om mensen te laten nadenken over de waarde van hun spullen.

Directeur Van der Helm: “Aan de ene kant zegt 79 procent van de Nederlanders hun spullen eerst te repareren en het zonde te vinden om spullen weg te gooien, maar aan de andere kant gooien we gemiddeld per persoon per jaar alleen al 18 kilo elektrische apparaten, 15 kilo textiel en 16 kilo overige spullen, zoals meubels en speelgoed, weg. Terwijl naar schatting een kwart tot de helft hiervan nog te repareren is."

Ondersteunend onderzoek

• 70% gooit klein huishoudelijk apparaat vaker weg dan dat reparatie overwogen wordt

• Slechts één op dertien consumenten let op repareerbaarheid bij aanschaf van een product

• Tweederde is overtuigd dat nieuw kopen goedkoper is dan repareren

• 82% weet dat repareren goed is voor het milieu

• 91% is trots als het gelukt is zelf iets te repareren

• 77% gaat sneller over tot reparatie als ze eerder met succes hebben gerepareerd

Repair Café biedt hulp. Wilt u graag hulp of advies bij het repareren van uw spullen? Kom dan naar het Repair Café in Rhenen op vrijdag 25 oktober van 13.30 – 16.00 uur in De Westpoort, Veerweg 1, Rhenen. De reparatie is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Vervangende onderdelen zijn voor eigen rekening. Meer informatie staat op www.repaircaferhenen.nl.

Het Repair Café Elst is dinsdag 5 november geopend van 13.30 tot 16.00 uur. De werkzaamheden vinden plaats in MFG Het Bestegoed,Tabaksweg 20 in Elst.