Open dag Lingehoeve

Diergeneeskunde in Lienden druk bezocht

LIENDEN - Voor jong en oud was er van alles te zien en te beleven op de open dag van dierenkliniek Lingehoeve Diergeneeskunde in Lienden.

Vol trots lieten de enthousiaste medewerkers de vernieuwde receptie en aanbouw van de gezelschapsdieren zien. Tevens kon men de geavanceerde apparatuur, operatie-, spreek- en behandelkamers zowel bij de paarden als de gezelschapsdieren bekijken. Een rondgang door de kliniek, een soort polikliniek en ziekenhuis voor dieren werd duidelijk aangegeven door pijlen en linten. Op veel plekken stond een medewerker om iets te vertellen over de ruimte of werd er met posters en filmpjes iets meer over de werkzaamheden verteld.

Indrukwekkend is de scanapparatuur. Sinds begin dit jaar staat een grote CT scanner opgesteld. Daarmee kunnen CT beelden gemaakt worden van paarden, honden en katten. Uniek is de scintigrafie. Met behulp van ingespoten radioactieve vloeistof kan precies worden gezien waar er in het lichaam iets aan de hand is. Alles is zo gebouwd dat ook deze diagnostiek kan worden gebruikt voor paarden, honden en katten.

Ook op het terrein buiten was van alles te zien. Meerdere demonstraties, de ‘Beesten Bus’ van Ouwehands Dierenpark Rhenen, kramen van bedrijven, taartjes met het logo van De Lingehoeve, een koe als springkussen en… gratis ijsjes. De zonnige dag wordt afgesloten met een gastoptreden van niemand minder dan Frans Duijts. Hij maakt er nog een mooi feestje van waarbij zowel de bezoekers als medewerkers in polonaise voor het podium langslopen. Met meer dan 1500 bezoekers kan er gesproken worden over een zeer geslaagde open dag.