Samen tegen eenzaamheid

KESTEREN - Wat een geweldig initiatief van Espalier, een christelijke woonvorm voor begeleid wonen (Kesteren) , om de bewoners van zorgcentrum het Anker te Kesteren te verrassen met het bieden van een prachtig ontmoetingsmoment mét maaltijd!

Op woensdag 2 oktober heeft een aantal bewoners van Espalier, samen met een begeleidster, een complete maaltijd verzorgd voor bewoners van afdeling De Park! Het initiatief is ontstaan in het kader van de landelijke week tegen de eenzaamheid van 01 - 08 oktober. Wat is het mooi als er ontmoeting plaatsvindt met mensen onderling rond de maaltijd! Dat instellingen elkaar opzoeken en er zo verbinding ontstaat is geweldig! "Ook in de Bijbel kunnen we op verschillende plaatsen lezen dat er ontmoetingen rondom maaltijden waren. De maaltijden namen in de Bijbel een grote plaats in in de samenleving."

Samen eten rondom de tafel biedt warmte. Gezamenlijke maaltijden zijn een bron van broodnodige vitaminen voor het lichaam en wat denkt u van het psychologisch effect! Dat hebben de bewoners ook ervaren! "Wij als zorgverleners hebben zeer positieve reacties gehoord! De samenwerking en afstemming met de zorgcollega’s is mede door de goede voorbereiding en onderlinge afstemming uitstekend verlopen. Een compliment voor de organisatie van Espalier en Het Anker! Wij zeggen namens alle bewoners en collega’s: hartelijk dank voor deze fijne ochtend. Eenzaam wordt zo gemeenzaam!" aldus de medewerkers van De Park.