Heren 1 van Dovol weet niet wat er met ze gebeurt!

DODEWAARD - Op dinsdagavond 8 oktober gingen de heren van Dovol uit Dodewaard op bezoek bij de buurman Xanthos in Zetten voor een, meestal, spannende wedstrijd. De teams zijn veelal aan elkaar gewaagd; hoe anders werd het deze wedstrijd.

In de eerste set maakte Xanthos direct duidelijk dat ze er alles aan zouden gaan doen om de wedstrijd in hun voordeel te gaan beslissen. Op alle fronten, service, verdediging en aanval werd niets aan het toeval overgelaten en daardoor had Dovol erg veel moeite om tot het eigen spel te komen. De passing stond erg onder druk waardoor de aanvallers niet optimaal bediend konden worden. De te makkelijke aanvallen konden daarom door de verdediging van Xanthos eenvoudig gestopt worden. Al snel stond de setstand 25-15 op het scorebord zonder dat Dovol veel inbreng had in het gebeuren.

In de drie volgende sets werd het enigszins positiever voor Dovol, doch niet voldoende om een set te kunnen winnen. De servicedruk van Xanthos was en bleef groter dan die van Dovol met de bekende gevolgen; Xanthos wist hier meer directe punten me te scoren dan Dovol. Met daarnaast een beter scorende aanval met zowel goed ingeslagen ballen als goed geplaatste ballen bleef Xanthos aan de veilige zijde van de score.

Met de setstanden 25-22, 25-20 en 25-19 werd de wedstrijd door Xanthos afgerond. Dovol heeft geprobeerd met alles wat mogelijk was, time-outs, wissels en persoonlijke inzet om de wedstrijd om te buigen, maar moest in Xanthos toch de meerdere erkennen.

Zaterdag 19 oktober krijgt Dovol een nieuwe kans als Woudenberg om 17.00 uur op bezoek komt in sporthal De Eng in Dodewaard