DFS wint topper van SVZW: 3-1

OPHEUSDEN - De thuisploeg domineerde de eerste helft tegen de op dat moment nog ongeslagen koploper uit Wierden. DFS kreeg zeker vijf grote kansen op een voorsprong voor rust tegen de Wierdenaren. Het was vooral aan doelman Bakker te danken dat DFS de vele mogelijkheden niet tot een voorsprong promoveerde.

Spits Badjeck, Ilkhan en Edge vonden steeds de prima keepende Bakker op hun pad, zodat de bezoekers de handen dicht mochten knijpen met een 0-0 ruststand.

In de beginfase van de tweede helft schoot Badjeck de thuisploeg met een beheerste schuiver naar de verdiende voorsprong, 1-0 Niet veel later volgde na een mooie aanval, na een assist van Edge, via een fraaie kopbal van wederom Badjeck de 2-0. Om een of andere reden ging DFS daarna achteruitlopen waardoor men de tegenstander zelfs weer in de wedstrijd hielp. Acht minuten voor tijd werd het zelfs nog spannend toen Smit zo’n beetje de eerste grote mogelijkheid van de bezoekers tegen de touwen schoot, 2-1. In de dying seconds bracht Ilkhan, na een goed uitgevoerde tegenstoot, de beslissende 3-1 op het scorebord. Al met al een verdiende overwinning voor onze mannen, die voetballend duidelijk de bovenliggende partij waren tegen de Wierdenaren.

Zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark Inschoten de wedstrijd tegen DTS Ede op het programma.

Opstelling: Jordy van der Kracht, Kerem Cifci, Arjan Goorman, Aleksandar Lejic, Marijn de Kler, Jesse Edge, Michael den Heijer, Fatih Ilkhan, Alper Yaldiz (68. Zefanho Kiriwenno), Cedric Badjeck, Noë Bokila (46. Furkan Alakmak).