Oude foto van een ingerichte loods op het mob-complex
Oude foto van een ingerichte loods op het mob-complex

Open dag MOB-complex Zwijnsbergen

ELST - Ontdek verborgen verleden tijdens Utrechts themajaar Koude oorlog! In Elst (Utr.) is nog een vrijwel intact moblilisatiecomplex. Maar hoe zag zo’n complex er nu daadwerkelijk uit? Wat voerde men daaruit? (Her)Beleef dit op de open dag van zaterdag 26 oktober!

Gedurende deze dag zullen vrijwilligers van de vereniging Dienstplicht Koude Oorlog een aantal loodsen inrichten zoals het vroeger was. De open dag duurt van 10:00 tot 16:00 uur met elk heel uur een rondleiding over hoe het er op dergelijke complexen aan toe ging. Adres: Zwijnsbergen 12, Elst (Utr.)

Meer biodiversiteit in de Betuwe!

BETUWE - Woensdag 9 oktober was de afronding van de meerdaagse cursus Ecologisch beheer voor de groene ambtenaren in de Betuwe. Deelnemers van de gemeenten West Betuwe, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, het Waterschap Rivierenland en de AVRI hebben met veel enthousiasme diverse mogelijkheden verkend om méér biodiversiteit te krijgen in de Betuwe.

Gedurende de cursus hebben diverse deskundigen van onder meer de Vlinderstichting, Groene Cirkel Bijenlandschap en Biodivers hun kennis en ervaringen gedeeld. De mensen die dagelijks in het groen werkzaam zijn, hebben zowel theorie als praktijkvoorbeelden van biodiversiteit in de openbare ruimte opgedaan. Duidelijk is dat er goede voorbeelden in diverse gemeenten zijn, dat is een mooie opmaat om dit verder uit te breiden naar het Betuwe Bijenlandschap. Daar is naast politiek draagvlak ook inzet van bewoners, agrariërs en bedrijven voor nodig.

De cursus is het initiatief van Bij Bewust Betuwe en is verzorgd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland.

Deelnemers van de gemeenten West Betuwe, Culemborg, Buren, Neder-Betuwe, het Waterschap Rivierenland en de AVRI