Frits van Beusekom over 'kaalkap in Nederlandse bossen'. (foto: Willy Hoorn)
Frits van Beusekom over 'kaalkap in Nederlandse bossen'. (foto: Willy Hoorn) Willy Hoorn

Bosbeheer in Rhenen

RHENEN - Op woensdag 30 oktober presenteert de Werkgroep Milieubeheer Rhenen (WMR) een thema-avond over het beheer van de Rhenense bossen. Aanvang 20:00 uur in de bovenzaal van De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen.

Landelijk was er dit jaar in de media veel discussie over toegenomen houtkap in de Nederlandse bossen. Dit leidt tot een afname van het bosareaal en leidt, in elk geval op korte termijn, tot een afname aan biodiversiteit en belevingswaarde in de resterende bossen. Tijdens de thema-avond wordt er ingegaan op de vraag in hoeverre dit probleem ook speelt in de bossen in onze omgeving?

De avond begint met een lezing door Frits van Beusekom, voormalig directeur van Staatsbosbeheer, over kaalkap in de Nederlandse bossen. Naar zijn mening wordt er in veel Nederlandse bossen, waaronder de bossen van Staatsbosbeheer, vanwege geldgebrek te veel gekapt en heeft dat nadelige gevolgen voor de natuur en de natuurbeleving. Daarna geven Bea Claessens en Hugo Spitzen een toelichting op het beheer in respectievelijk de Stadsbossen en de bossen van Het Utrechts Landschap.

Na de pauze volgt er een plenaire discussie over het beheer van de Rhenense bossen. Wat vinden bezoekers van het bosbeheer in Rhenen en op welke punten zouden ze graag veranderingen zien? Vanwege de betrokkenheid van veel inwoners bij ‘hun’ bossen verwacht de WMR een levendige discussie. Gespreksleider Dick Verkaar zal de discussie in goede banen leiden zodat iedereen de kans krijgt aan het woord te komen. Meer informatie op http://stichtingwmr.nl/nieuws-2. De avond is vrij toegankelijk en duurt tot ongeveer 22:00 uur.