Maxim. (foto: Welzijn Rivierstroom)
Maxim. (foto: Welzijn Rivierstroom) Welzijn Rivierstroom

Syrische dorpsgenoten

ontmoeten bij Wereldkeuken

OCHTEN - Aahlan wa sahlan betekent welkom. En dat was de boodschap van een hele bijzondere avond op 18 september bij de Wereldkeuken in dorpshuis Ochten.

Maxim Horia uit Ochten en Shadi en Riham Horia uit Kesteren lieten inwoners van Neder-Betuwe kennis maken met de gastvrije Syrische cultuur. Liefst honderd inwoners van nul tot 97 jaar genoten van Syrische specialiteiten. Een soulgroepje zorgde voor zang en dans op de 'Oud', een voorloper van de luit. Zowel in het Nederlands als in het Arabisch zongen inwoners voor de jarige Fadi die zes jaar werd.

Wat is de wereldkeuken? De wereldkeuken is een nieuw initiatief van vrijwilligers uit Polen, Syrië, Tadzjikistan, Eritrea en Ochten. Afwisselend koken zij een gerecht uit een ander land. Dit voorjaar gingen zij van start met de Poolse keuken. De wereldkeuken is bedoeld voor alle inwoners uit Neder-Betuwe. Hiermee creëren we meer verbondenheid onder elkaar.

"Vind je het leuk om een keer mee te helpen koken of heb je vragen of ideeën, neem dan contact op met Annelieke Welzijn Rivierstroom via anneliekesteenbergen@welzijnrivierstroom.nl."

Wereldkeuken Syrische avond. (foto: Welzijn Rivierstroom)