Smartlappen bij voetbalvereniging Echteld

ECHTELD - Zondag 6 oktober houdt de voetbalvereniging Echteld voor de tiende maal haar smartlappenfestival. Het festival is de afsluiting van het feestweekend dat op vrijdag 4 oktober begint met een pubkwis en zaterdag een zeskamp op het programma heeft staan.

Het smartlappenfestival begint om 13.30 uur; drie koren laten de gehele zondagmiddag mooie liedjes ten gehore brengen met als afsluiting een samenzang. De deelnemende koren zijn: Fruitig geflipt uit Tiel, een koor bestaande uit ruim 40 leden en onderscheidt zich door vrijwel zijn gehele repertoire driestemmig te zingen. Alle bekende meezingers brengen zij ten gehore en natuurlijk mag stadsgenoot Frans Duyts hier niet bij ontbreken.

Daarnaast De Waredo's uit Dodewaard. Dit gezelschap was samen met Fruitig geflipt al op het eerste smartlappenfestival in 2010. Een koor van 58 leden dat veel optreedt in verzorgings- en bejaardencentra en op festivals. Elke eerste zaterdag in september heeft De Waredo's een eigen festival op het dorpsplein in Dodewaard en zingt voornamelijk het bekende Nederlandse repertoire. Maar ook een Engelse of Duitse hit gaat het koor niet uit de weg.

Het derde koor dat deelneemt aan het Echteldse festival is Schip Ahoy uit Angeren. Onder de bezielende leiding van Gert Huting zingt het smartlappenkoor diverse zeemansliederen. 'Muziek is leven - leven is muziek' is het motto van het mannenkoor. Als afsluiter zingt het vaak op verzoek van de bezoekers de woonboot van Stef Ekkel, deze wordt dan ten gehore gebracht door Ton de Jong. De toegang tot het festival is gratis.