Jeugdlid en caviakeurmeester. (foto: Cees Prins)
Jeugdlid en caviakeurmeester. (foto: Cees Prins) cees prins

Kleindierententoonstelling Dodewero in Dodewaard

DODEWAARD - De verenigingstentoonstelling van sportfokkersvereniging Dodewero komt eraan. Hoenders, dwerghoenders, konijnen, duiven en cavia’s zijn weer van de partij. Totaal zijn er 378 dieren ingeschreven dit jaar.

De tentoonstelling is op 17, 18 en 19 oktober en wordt opnieuw gehouden in de bedrijfshal van de firma J.W. Middelkoop Boomkwekerijen aan de Welysestraat 35C in Dodewaard. De officiële opening is op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur door mevrouw H. Dijkhuizen, wethouder van de gemeente Neder-Betuwe. "Dan weten we ook wie er dit jaar met welke (wissel)beker(s) naar huis gaan." Deze prijzen worden zaterdag 21 oktober officieel uitgereikt na afloop van de tentoonstelling.

De openingstijden zijn: donderdag van 18.00-22.00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. "Dit jaar hebben we ook weer veel verschillende rassen, zoals Klein Zilver, Ned. Hangoor Dwergen, Rode Nieuw Zeeland (konijnen), Barnevelders, Sussex, Australorps (kippen), cavia’s in zwart, buff en andere kleuren alsmede duiven zoals Figurita’s, Diamantduiven, Figurita’s en Wener Tuimelaars." Ook is er weer de kleurwedstrijd voor de jeugd met leuke prijsjes.

Een bezoekje aan de tentoonstelling is de moeite waard en de toegang is gratis. Ook kunt u ook uw geluk wagen met het trekken van enveloppen voor leuke prijzen. Meer informatie staat op: www.dodewero.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/dodewero.

Ladies Night in Ochten

OCHTEN - Op vrijdag 18 oktober organiseert het Dorpshuis in Ochten een bijzondere 'Ladies night'. Een gezellig avondje uit, exclusief voor vrouwen.

Er zijn ruim 25 hotspots met tips, workshops en productvoorlichting op allerlei gebied, proeverijtjes, hapjes, drankjes en nog veel meer. Bovendien is er een grote verloting met aantrekkelijke prijzen. Het geheel wordt ondersteund met muziek en een live-optreden. De entree is € 6,50 bij de ingang, of € 5,00 in de voorverkoop. Dit is inclusief welkomstdrankje, een hapje tussendoor en een lot voor de grote loterij. Het aantal kaarten is beperkt!

Kaarten zijn te verkrijgen bij Silvia's Haarpunt in Echteld en bij Bloem & Zo en het Dorpshuis, beide aan het Dr. van Drielplein in Ochten. Meer info op: facebook.com/DorpshuisOchten

Promotiebord Dodewero. (foto: Cees Prins)