Voorzitter Susanne Wolthaar en wethouder Van Dijkhuizen. (foto: Marten Post)
Voorzitter Susanne Wolthaar en wethouder Van Dijkhuizen. (foto: Marten Post) Marten Post

Wethouder opent

'Laat zien wat je maakt'

KESTEREN - Op donderdag 19 september opende wethouder Van Dijkhuizen de tentoonstelling Laat Zien Wat Je Maakt 2019 in de Serrezaal van Dorpshuis Kesteren.

Ze sprak namens de gemeente Neder-Betuwe haar waardering uit voor de samenbindende factor die deze culturele activiteiten bieden en benadrukte dat kunst belangrijk is voor de mens. Ze haalde een zeer toepasselijke spreuk aan: “De allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie”. Het is altijd weer een spannend moment voor de creatieve amateurs en hobbyisten wanneer ze hun beeldend werk voor het voetlicht brengen. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers de nodige aandacht krijgen wordt het werk zo gehangen, dat het in eerste instantie een prachtig geheel wordt.

Om de werken van ieder van de 21 deelnemers te ontdekken moest men de hele tentoonstelling door. Een spannende en verrassende zoektocht langs onder andere schilderijen, tekeningen, quilts, houtbewerking, pyrografie, verschillende vormen van keramiek, glas in lood en textiele vormgeving.

Het cultureel comité Neder-Betuwe zorgde voor de organisatie en inrichting van de tentoonstelling. De expositiepanelen werden door Arjan van de Gaarden van firma Van Gessel Deuren en Ramen niet alleen in de serrezaal afgeleverd, maar ook ter plaatse in elkaar gezet. "Laat Zien is een mooi tweejaarlijks podium in de gemeente Neder-Betuwe en geeft een indruk van de verscheidenheid aan creatieve beeldende activiteiten die er vaak in alle stilte plaats vinden.Het cultureel comité Neder-Betuwe hoopt dat u ook de weg naar de door ons georganiseerde concerten zult vinden." (www.cultuurnederbetuwe.com).

Wethouder Van Dijkhuizen in de expositie. (foto: Marten Post)