Voedselbank Groesbeek is geholpen door de Rabobank via het Coöperatief Fonds. (foto: Rabobank)
Voedselbank Groesbeek is geholpen door de Rabobank via het Coöperatief Fonds. (foto: Rabobank) Rabobank

Rabobank Rijk van Nijmegen

ondersteunt met tijdelijk noodfonds

NIJMEGEN - Veel verenigingen en stichtingen hebben de afgelopen periode vanwege Corona te maken gehad met financiële tegenvallers. Sommige verenigingen werden juist creatief en bedachten een initiatief om de maatschappij te helpen.


Om hen hierbij te ondersteunen heeft Rabobank Rijk van Nijmegen met het ‘Rabo Coöperatief Fonds voor lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven’ ruim 40 lokale clubs financieel gesteund. Bijna 95.000 euro werd verdeeld onder deze lokale clubs.


Steun lokaal verenigingsleven
In de afgelopen maanden konden verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven online een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het fonds. Bij deze aanvraag diende men concreet aan te geven dat de gevraagde bijdrage in directe relatie stond met de Coronacrisis. Een toekenning werd gedaan door een commissie bestaande uit ledenraadsleden van Rabobank Rijk van Nijmegen. Zo bepalen de leden hoe een deel van de winst terugvloeit in de samenleving. Ze zijn op de hoogte wat er leeft en speelt in de omgeving en weten daardoor als geen ander wat goed is voor de omgeving waarin zij leven.


De impact van het fonds in de regio
Rabobank Rijk van Nijmegen heeft niet als enige bank lokale clubs gesteund. Alleen in de regio Gelderland-Zuid is er met dit fonds al een bedrag uitgekeerd van ruim 230.000 euro. Meer weten over welke clubs en initiatieven we onder andere hebben ondersteund? Kijk dan op rabobank.nl/rijkvannijmegen.

Rabo ClubSupport 2020
Rabobank Rijk van Nijmegen start in september weer met Rabo Clubsupport. Kijk voor meer informatie op www.rabo-clubsupport.nl