De nieuwe wethouder Ans Stunnenberg (PvdA) en burgemeester Marriëtt Mittendorff na de beëdiging.(foto: Joep Witsiers)
De nieuwe wethouder Ans Stunnenberg (PvdA) en burgemeester Marriëtt Mittendorff na de beëdiging.(foto: Joep Witsiers) Joep Witsiers

Ans Stunnenberg nieuwe wethouder gemeente Heumen

HEUMEN - In de raadsvergadering van 25 juni is PvdA-raadslid Ans Stunnenberg van de PvdA benoemd en beëdigd tot wethouder van de gemeente Heumen. Ze werd namens de coalitie voorgedragen door Rob de Graaf, fractievoorzitter van het CDA.


Een ruime meerderheid van 16 van de 17 raadsleden steunden haar kandidatuur. Hierna werd mevrouw Stunnenberg beëdigd door burgemeester Mittendorff. De portefeuille van wethouder Stunnenberg bestaat onder andere uit werk en participatie, inkomen, armoedebeleid en schuldhulpverlening. Daarnaast zal de nieuwe wethouder zich bezighouden met het doelgroepenvervoer, nieuwkomers en statushouders, de communicatie van de gemeente en het project Strategische Visie.

Ans Stunnenberg zat sinds 2011 in de gemeenteraad. Tot 2018 was dat namens de gecombineerde fractie PvdA/GroenLinks Heumen. In 2018 deed de PvdA zelfstandig mee en was ze lijsttrekker voor deze partij. Tot voor kort was Ans Stunnenberg werkzaam in de zorg.