Afbeelding
Foto:

25 jaar oud en nog steeds springlevend!

GROESBEEK - 7 juni bestaat het popkoor Trente Plus uit Groesbeek 25 jaar. Een heuglijk feit, dat gevierd zou worden met een spetterende show in november van dit jaar. Een jubileum dat helaas door het coronavirus niet op het geplande tijdstip door kan gaan en wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen moment.


Het koor is opgericht in 1995. Naast zingen, is ook een bepaalde beleving het doel; zo wordt uit het hoofd gezongen. Het koor wordt begeleid door een eigen vierkoppige band. Veel leden komen uit Groesbeek en Trente Plus past helemaal in de muzikale historie van het dorp. Er is ook veel binding met andere verenigingen in Groesbeek, wat dan leidt tot gezamenlijke producties zoals 'De Passion' met onder andere Jubilate Deo of het kerstoptreden 'Kerst, Sfeer en Meer' met Vivace. Daarnaast wordt regelmatig opgetreden voor instellingen in de gemeente.

Het repertoire van het koor is breed. De nummers bestaan zowel uit mooie gedragen ballads als ook uit uptempo-swingnummers. Voor ieder wat wils van de jaren vijftig tot nu. Het koor kent nu circa veertig leden. Het streven is wel naar instroom van onderaf en de hoop is ook dertigers en veertigers aan zich te kunnen binden. Het koor heeft na een lange periode van samenwerking met Reinoud van der Haar een nieuwe dirigent: Mieke van der Ven. Nog even liggen de repetities stil door corona. Maar zodra het weer mag, op naar de volgende vijfentwintig jaar.