(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Omgevallen boom gaat dienst doen als Stappeboom

Avonturenbos weer attractie rijker in Groesbeek

GROESBEEK – Onlangs zag een van de vrijwilligers in Gilze-Rijen op een voetpad rode voetstappen waren aangebracht. De vrijwilligers van het Avonturenbos bedachten zich later dat die rode voetstappen het ook mooi zou staan op een omgevallen boom.


Op het terrein lag een knots van een boomstam -wel 25 meter lang- die met nat weer moeilijk begaanbaar is vanwege de gladheid. Dankzij het coronavirus -tijd in overvloed- werden er liefst 28 houten rode voetstappen gemaakt zodat de jeugd met gemak bij droog en bij nat weer over de boomstam kan lopen.

De boomstam heeft de naam gekregen van ‘Stappeboom'. Nog voordat de Stappeboom officieel onthuld is, hebben er al veel kinderen gebruik van gemaakt. De achterliggende gedachte is om symbolisch de stappen te zetten naar een betere toekomst, vooral in deze nare coronatijden ‘Stap voor stap uit het dal komen' is eigenlijk de gedachte, die hier achter zit, aldus een van de vrijwilligers.

Naast de Stappeboom is ook een bord onthuld door de éénjarige Liv maandagmorgen rond half twaalf een schroef overhandigde aan de vijfjarige Marvyn, die het bord vervolgens met behulp van zijn vader op de Stappeboom bevestigde. Hiermee is het Avonturenbos weer een attractie rijker .