(foto: Dave van Hout Photography; www.davevanhout.nl)
(foto: Dave van Hout Photography; www.davevanhout.nl) (foto: Dave van Hout Photography; www.davevanhout.nl)

Dansschool MaxStudios wil open

NIJMEGEN/ARNHEM - Max Odarty van dansschool MaxStudios wil duidelijkheid over wanneer de danslessen weer hervat kunnen worden. Diverse sectoren weten al waar ze aan toe zijn, maar dit geldt niet voor drieduizend dansscholen. Samen met hun 1,4 miljoen leerlingen eisen de dansschooleigenaren duidelijkheid van het kabinet.


Valt dans onder cultuur, dan mogen dansscholen per 1 juni dertig mensen ontvangen. Valt dans onder sport, dan blijven ze vooralsnog tot 1 september gesloten. Odarty zegt het nog niet te weten, want de danssector wordt nergens genoemd in het overzicht van versoepelingen. Wel dansen op school, niet in de dansschool?


Omdat er al wel buiten gedanst mag worden, krijgen de kinderen bij dansschool MaxStudios nu buiten dansles. "Buiten op ons parkeerterrein of grasveldje kunnen onze leerlingen met voldoende afstand dansen. De reacties van onze buren zijn overwegend positief. Maar liever geven we natuurlijk in de dansstudio's zelf les in onze goed te ventileren zalen, want buiten dansen is verre van ideaal."


"Kun je niet wachten tot de danslessen weer naar binnen gaan? Schrijf je dan in voor een gratis proefles via de website: www.maxstudios.nl. Bij MaxStudios Arnhem dansen we op een afgezette parkeerplaats en in Nijmegen voor de dansstudio op een grasveldje."