De Joriskerk in Heumen. (foto: Protestantse gemeente Heumen)
De Joriskerk in Heumen. (foto: Protestantse gemeente Heumen)

Protestantse gemeente Heumen

HEUMEN - Alle kerkdiensten en activiteiten tot en met pinksteren gaan niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. Wekelijks zendt de EO op zondagen een kerkdienst uit op NPO2 om 9.20 uur.


De Ontmoetingskerk in Nijmegen zendt wekelijks om 9.30 uur een dienst uit via Youtube (tevens later terug te kijken). Ga naar www.ontmoetingskerk.net. Actuele berichten over het houden van openbare kerkdiensten staan binnenkort op www.pknheumen.nl.


Pinksteren

Er zal een viering worden gehouden in aanwezigheid van enkele kerkenraadsleden die op pinksterzondag digitaal wordt uitgezonden. Leden van de gemeente ontvangen hierover informatie via het kerkblad 'Wegwijs'. Voorganger is onze waarnemer, ds. D.F. Blom.


Kamuli

Al bijna vijf jaar steunt de protestantse gemeente Heumen de opbouw van een school in Kamuli, Oeganda. Vanwege de lockdown is de school gesloten en kinderen missen nu vaak de enige voedzame maaltijd die ze krijgen. Er is dringend behoefte aan geld voor eerste levensbehoeften zoals maismeel. "Uw gift is zeer welkom bij de diaconie van de protestantse gemeente Heumen (rekeningnummer NL INGB 0000 9047 42 onder vermelding van Noodhulp Kamuli). Het geld wordt steeds met spoed overgemaakt voor de acute voedselhulp. Zie ook www.pknheumen.nl."


Pastoraat

Waarnemer ds. Derk Blom is beschikbaar voor crisissituaties, ziekenhuisbezoek, stervensbegeleiding en het leiden van uitvaarten. De taakgroep pastoraat is ook bereikbaar. Men kan contact opnemen: pastoraat@pknheumen.nl. Voor algemene vragen: scriba@pknheumen.nl. Aanvullende contactgegevens staat op de website.