(foto: Peter Hendriks)
(foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Koninklijke Onderscheiding voor

scheidend raadslid Theo van der Velden

MILLINGEN – Burgemeester Slinkman van Berg en Dal deelde donderdagavond - tijdens de digitale raadsvergadering - tijdens het afscheid als raadslid van Theo van der Velden van de politieke partij GJS mee dat hij uit naam van Koning Willem Alexander een Koninklijke Onderscheiding mag ontvangen.


Slinkman liet weten dat hij de versierselen die bij de onderscheiding horen als Lid in de Orde van Oranje Nassau vrijdagmorgen persoonlijk zou komen overhandigen. Samen met een ambtenaar verscheen burgemeester Slinkman vrijdagmorgen rond 11.00 uur bij de decorandus thuis. Om de anderhalve meter afstand in acht te nemen werden in het appartement aan de Heerbaan in Millingen de versierselen opgespeld door de echtgenote van Theo van der velden Jozé van der Velden-Peters. Burgemeester Slinkman keek op anderhalve meter afstand toe. Hij overhandigde eveneens op anderhalve meter afstand alleen het kistje waar de versierselen in gezeten hadden alsmede de gemeentelijke gedenkpenning.

Theo van der Velden is in 2000 twee jaar commissielid geweest voor GJS en vervolgens achttien jaar raadslid. Theo neemt nog geen afscheid van de Berg en Dalse politiek, omdat hij donderdagavond na zijn ontslag als raadslid gelijk benoemd is tot carrousellid van de gemeente Berg en Dal voor GJS. Theo wordt in de gemeenteraad van Berg en Dal opgevolgd door Arnold Driessen van GJS.