Lotus uit Malden is druk met het versieren van de door haar ontworpen kaarten die de Protestantse Gemeente Heumen onder haar leden verspreidt. (foto: Protestantse gemeente Heumen)
Lotus uit Malden is druk met het versieren van de door haar ontworpen kaarten die de Protestantse Gemeente Heumen onder haar leden verspreidt. (foto: Protestantse gemeente Heumen) Protestantse Gemeente Heumen

Protestantse Gemeente Heumen

HEUMEN - Tot en met Pinksteren vervallen alle kerkdiensten en activiteiten vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Wekelijks zendt de EO op zondagen een kerkdienst uit op NPO2 vanaf 9.20 uur. De Ontmoetingskerk in Nijmegen zendt wekelijks om 9.30 uur een dienst uit via Youtube. Deze zijn ook terug te kijken. U kunt de uitzendingen vinden via www.ontmoetingskerk.net.


Om het eenzaamheidsvirus tegen te gaan en om als kerkelijke gemeente verbonden te blijven, worden er wekelijks kaarten verstuurd naar oudere gemeenteleden (80+) die ontworpen zijn door kinderen. Op de achterzijde is een bemoedigende tekst afgedrukt.



Consulent
Vanwege de pensionering van ds. Derk Jan Deunk is er een predikantsvacature ontstaan. De kerkenraad heeft ds. Derk Blom uit Cuijk bereid gevonden om waarnemer (consulent) te zijn in vacaturetijd. Hij zal het beroepingswerk begeleiden. Ook verleent hij pastoraat bij stervensbegeleiding en crisissituaties, doet hij ziekenhuisbezoek, leidt hij uitvaarten en woont hij vergaderingen van de kerkenraad bij. Voor contact: pastoraat@pknheumen.nl.
Dit jaar was er geen gezamenlijke viering met de rooms-katholieke parochie rondom dodenherdenking. Ds. Blom heeft kort gesproken bij de officiƫle dodenherdenking van de gemeente Heumen. Dit is uitgezonden geweest op GL8. U kunt dit terug kijken via heumen.nl/dodenherdenking.



Contact
Actuele berichten vindt u via www.pknheumen.nl. De kerkenraad is bereikbaar via scriba@pknheumen.nl.