Berg en Dalse jeugdsport (buiten) begint weer

BERG EN DAL - De jeugd tot en met 18 jaar kan weer sporten in Berg en Dal. Alle buitensportverenigingen die zich hebben gemeld bij de gemeente hebben toestemming gekregen om te starten. Vanzelfsprekend moeten zij wel rekening houden met de RIVM-richtlijnen, zodat het spor-ten ook op een verantwoorde, veilige manier gebeurt.


Wethouder Annelies Visser (Sport) reageert verheugd: ”Het is ontzettend fijn en belangrijk voor de kinderen, hun ouders en de verenigingen dat de jeugd weer kan sporten. Het biedt afleiding, het is goed voor de gezondheid, goed voor de sociale contacten en het is weer een stapje rich-ting het normale leven. Ik dank de vrijwilligers van de verenigingen en de verantwoordelijk amb-tenaren die keihard gewerkt hebben om dit voor elkaar te krijgen.”


Waarom nu?

Na de aankondiging van minister-president Rutte hebben verschillende instanties gewerkt aan de totstandkoming van de zogeheten noodverordening. Deze heeft de gemeente nodig om aan te kunnen geven wat, tot op detail, wel of niet toegestaan is en hoe dat georganiseerd moet worden. Afgelopen donderdag is de gemeente onmiddellijk aan de slag gegaan, heeft contacten gelegd en afspraken gemaakt met de betreffende verenigingen. Daardoor hebben afgelopen vrijdag alle buitensportverenigingen die zich gemeld hebben toestemming gekregen om te starten.