Eerste lustrum Wylerbergkring

BEEK-UBBERGEN - Dit jaar wordt het eerste lustrum van de Wylerbergkring gevierd. "Vijf jaar geleden kozen we de maand mei om van start te gaan vanwege de ligging van Huis Wylerberg, destijds in de frontlinie van WOII."


"Vanwege het lustrum vulden we de site aan met Kunst in de Kamer filmpjes, refererend aan destijds. Met een Kinderpagina vol spelmogelijkheden: kinderen kunnen een eigen kristalhuis ontwerpen, een prachtsprookje lezen of beluisteren, een speurtocht ondernemen naar een woudreus en fluitende vogels in de bossen van onze gemeente. Of met antwoorden van opa en oma op hun vragen het spel spelen: Weet wat je erft. We ontwierpen een spel voor jongeren vanaf 12 jaar rondom 75 jaar vrijheid aan weerszijden van de grens, zowel vanuit Nederlands als Duits perspectief en vaak in relatie tot Huis Wylerberg."

Men vindt alle verwijzingen ernaar in de kantlijn van de openingspagina http://www.wylerbergkring.eu/index.php. De eerste vijf jaren waren gewijd aan meer bekendheid geven aan Huis Wylerberg door onder andere de website, artikeltjes, de klankbordgroep, de NJO-muzikale wandelingen en de trainingen Geweldloze Communicatie.

"De volgende vijf jaar willen we ons verdiepen in het kristallijne proces waartoe Otto Bartning via zijn bouwwerken opriep. Geïnteresseerden nodig ik graag uit contact op te nemen via de site", aldus Lidwine Janssens.