Wethouder Eetgerink leest haiku tijdens opening Poëzieweek Heumen -rechts dorpsdichter Marjolein Pieks. (foto: Hans van Wijk)
Wethouder Eetgerink leest haiku tijdens opening Poëzieweek Heumen -rechts dorpsdichter Marjolein Pieks. (foto: Hans van Wijk)

Wethouder leest en schrijft haiku

bij opening Poëzieweek

MALDEN - Op donderdag 30 januari waren dichters, kunstenaars en geïnteresseerden samengestroomd op het centrale plein In winkelcentrum Malden: Frank Eetgerink, wethouder van cultuur (gemeente Heumen) opende samen met De Pennenstreek en M&M PoëziePromoties (Marjolein Pieks en MariannA Bakker) officieel de Gedichtendag en Poëzieweek Heumen.

Van De Pennenstreek ontving de wethouder de eerste set gedichtenkaarten. Vier dichters van De Pennenstreek hebben elf gedichten geschreven, die zijn afgedrukt op een kaart. Deze gedichtenkaarten zijn in de loop van de ochtend gratis uitgedeeld aan ongeveer 900 bezoekers in het winkelcentrum.

Ook is die ochtend geopend het project Kunst in de etalage met PosterPoëzie in winkelcentrum Malden (een activiteit in Poëzieweek Heumen die de hele week duurde). Twaalf winkels hebben kunst in de etalage getoond voorzien van poëtische teksten door acht schrijvers van collectief Vers uit Heumen. Een mooie samenwerking van M&M PoëziePromoties met Kunstroute Heumen en de ondernemers. Verder waren er in andere etalages in het winkelcentrum ook posters met verschillende dichtteksten te vinden betreffende het thema van de week: De toekomst is nu!

De wethouder las een haiku voor, geschreven door Charlotte Lithmaath van De Pennenstreek:
Als je een boek leest
Verlies je je in de tijd
Die nog komen gaat.

Hij liet ook zijn eigen dichtkunsten horen met een zelfgeschreven haiku:

De toekomst is nu
Virtuele wereld in mij
Spiegelt jouw woorden.

Marjolein Pieks, dorpsdichter Gemeente Heumen, sloot de opening af met het lied: De toekomst van het heden.