The Favourite bij filmcafé Overasselt

OVERASSELT - Donderdag 13 februari draait het filmcafé van het Verenigingsgebouw de film: The Favourite .

De film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos met Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Olivia Colman won vorig jaar de golden globe voor beste actrice in deze film.

The Favourite is een kostelijke kostuumfilm over manipulatie, macht en misbruik. Het speelt in Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. Aanvang: 20.15 uur. www.filmcafeoverasselt.nl.

Boek en Buffet

MILLINGEN - Houd je van lezen en lekker eten? Sluit dan op zondag 8 maart vanaf 16.30 uur aan bij 'Boek & Buffet' in kulturhus 'Den Ienloop' in Millingen aan de Rijn.

De middag staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Dit is het Thema van de Boekenweek 2020. Laat je verrassen door een buffet van zoete en hartige hapjes en geniet van de verhalen die door de deelnemers worden voorgedragen uit de Nederlandse literatuur.

De organisatie van Boek & Buffet is in handen van de Bibliotheek Millingen, samen met een team van enthousiaste vrijwilligers. Tijdens het buffet wisselen de deelnemers van plek, zodat je met verschillende mensen een praatje kunt maken.

Entree: 7,50 euro, graag contant betalen. Aanmelden vóór 1 maart via boekenbuffetmillingen@gmail.com of bel 0481 712051.