Groesbeeks Glorie tegen The Flyers

eindigt in gelijkspel

GROESBEEK - Groesbeek Glorie speelde op 2 februari om 13:40 uur een uitwedstrijd tegen The Flyers in Wijchen. Het vorige duel tussen de teams eindigde met een stand van 19 – 17 in het voordeel van Groesbeek Glorie. Het beloofde een spannende en felle wedstrijd te worden.

Met volle moed stapte Groesbeek Glorie het veld op. De dames zouden er alles aan doen om de punten mee naar huis te nemen. De wedstrijd begon erg moeizaam en slordig. Er werd slecht afgerond waardoor de keepster van The Flyers ze er met weinig moeite uit kon houden. Ook The Flyers kwam niet goed aan scoren toe. Met een tussenstand van 4-5 in het voordeel van The Flyers, gingen de teams de rust in.

Na de rust liet Groesbeeks Glorie van zich horen. Er werd sneller gespeeld, de verdediging stond sterker en ballen werden beter afgerond. Toch zwakte dit in het tweede deel van de tweede helft weer af. De teams werden steeds feller tegen elkaar. Van beide kanten werd er erg fel verdedigd. Dit hielp niet mee aan het scorend vermogen van beide teams. De wedstrijd eindigde in een stand van 13-13.

De hieropvolgende wedstrijd van Groesbeeks Glorie vond plaats op 8 februari tegen de koploper GHV in Groesbeek. Vorig duel eindigde met een eindstand van 22 – 15 in het voordeel van GHV.

Eerste statushouders gestart met intensieve taal- en participatie cursus

REGIO - De gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen en Mook- en Middelaar hebben geld gekregen van het Rijk voor een intensievere taal- en participatiecursus voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De eerste zestien deelnemers zijn dinsdag 28 januari gestart met de cursus.



De cursus is voor statushouders die nog onvoldoende Nederlands kunnen. Deze groep heeft in het verleden wel een inburgeringscursus gevolgd, maar geen diploma behaald. De cursisten krijgen nu een nieuwe kans in een aangepast lesprogramma. Opzet cursus VluchtelingenWerk Oost Nederland verzorgt de taallessen in Nijmegen. Een onderdeel van het lesaanbod gaat over het meedoen in de samenleving en bestaat uit opdrachten, trainingen, vrijwilligerswerk en dergelijke.

Na het programma moeten de deelnemers zich beter kunnen redden met het begrijpen, spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Het doel van het programma is dat de deelnemers zelfredzaam worden, het liefst door betaald werk te vinden. De deelnemers volgen twintig uur in de week een programma, dat voor een deel individueel is. Het programma duurt een jaar en is voor de meeste deelnemers verplicht.

Naast VluchtelingenWerk doen ook andere organisaties mee aan de pilot, zoals Forte Welzijn, Stichting Perspectief uit Beuningen, de GGD en het regionaal WerkBedrijf uit Nijmegen.