Beeld uit de derby tussen Groesbeekse Boys en Rood Wit. (foto: Frank Ermers)

Derby van Breedeweg onbeslist

BREEDEWEG - Ondanks de natte weersomstandigheden waren er veel supporters op de derby van Breedeweg afgekomen. Groesbeekse Boys kwam gedurende de wedstrijd op een comfortabele 2-0 voorsprong. De individuele klasse van de gasten zorgde er uiteindelijk voor dat ook zij nog twee wisten te scoren waardoor de 'Bruukse' derby onbeslist werd afgesloten.

Al na enkele minuten voetballen leek Rood Wit op voorsprong te komen maar het was aan Groesbeekse Boys goalie Mike Verriet te danken dat de inzet van Mohammed Lemrini naast het doel verdween. Tien minuten later nam Groesbeekse Boys de leiding. Spits Dave Kleijnen strafte slordig Rood Wit balverlies in het strafschopgebied genadeloos af. Op slag van rust verzuimde Mohammed Lemrini de bezoekers op gelijke hoogte te brengen. Van dichtbij schoot hij voorlangs.

In de tweede helft volgde eenzelfde spelbeeld. Dave Kleijnen schoot hard de 2-0 achter Rood Wit doelman Dion van Megen. Daan Wijnhoven vond in Mike Verriet zijn meerdere maar kort daarop schoot Roy van Ottele binnen. Yanis Ngola had de gelijkmaker op zijn schoen maar schoot van dichtbij naast. Uiteindelijk werd een voorzet van Cherano Hasselbaink door alle spelers gemist waardoor ook doelman Mike Verriet verrast en verslagen werd.

Door het gelijkspel blijft Groesbeekse Boys op vier punten achterstand van Rood Wit. Zondag 9 februari wacht Groesbeekse Boys opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer tegen de koploper Brakkenstein. De wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur. Nummer drie Rood Wit speelt dan op sportpark Kapittelland om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen vier Ewijk.