De Engelse band Dizzy Lizzy stond in 2018 al eerder op het Groesbeekse festival en komt deze editie terug met hun authentieke tribute aan rockgroep Thin Lizzy.
De Engelse band Dizzy Lizzy stond in 2018 al eerder op het Groesbeekse festival en komt deze editie terug met hun authentieke tribute aan rockgroep Thin Lizzy.

Met muziek van Deep Purple, Metallica, Thin Lizzy en Status Quo

Legends of Rock van De Wolfsberg

GROESBEEK - Op 26 april brengt het Groesbeekse muziekfestival Legends of Rock de beste tributebands samen in de tuin van hotel-restaurant De Wolfsberg. Tijdens hét tributefeest voor liefhebbers van de hardere muziekstijlen worden er odes gegeven aan helden uit de rockscene.

Deze editie staan er liefst vier liveshows op het programma met de muziek van Deep Purple, Metallica, Thin Lizzy en Status Quo. Geniet van dikke gitaarsolo's, vurige vocalen en stevig slagwerk gehuld in een energiek eerbetoon aan een aantal van de grootste rockers op aarde.

Deep Purple

Als een tribute wordt aangeraden door de originele band, dan zit het wel goed. Dat is het geval met Purpendicular, de meest geboekte - en volgens velen de beste - Deep Purple tribute act ter wereld. Met die typische sound van harde gitaarriffs gemixt met het psychedelische Hammond orgeltje, speelt deze groep klassiekers als 'Child In Time', 'Woman From Tokyo' en 'Hush'.

Metallica

De jonge rockgroep Scream Inc. uit Oekraïne staat met hun Metallica show voor de tweede keer op het festival. Met hun snelle snaren, harde drums en de ietwat rauwe baritonstem van de zanger presenteert Scream Inc. een strakke interpretatie van de muziek van Metallica. Tevens op hun conto: 85.000 bezoekers in 15 landen, 5 miljoen Youtube views en lovende woorden van Metallica zanger James Hetfield. Een ijzersterk visitekaartje.

Thin Lizzy

Het eerbetoon aan Thin Lizzy wordt uitgevoerd door de uit Birmingham afkomstige band Dizzy Lizzy, die eveneens voor de tweede keer naar Groesbeek afreist. Bassist en zanger 'H' brengt met zijn stem en looks de vibe van de extravagante Philip Lynott terug op het podium. Zing mee met herkenbare rocksongs als 'Whiskey In The Jar' en 'The Boys Are Back In Town'.

Status Quo

De Wolfsberg strikt John Coghlan's Quo, een band opgericht door de originele drummer van Status Quo. Als geen ander weet dit gezelschap de iconische boogie rock van Status Quo ten gehore te brengen. Een heerlijke tijdreis naar de gloriejaren van deze geliefde band.

Tickets voor het evenement op zondagmiddag 26 april zijn nu te koop via www.tributeparty.nl. De early bird tickets zijn 18,00 euro en de reguliere tickets 22,00 euro per stuk.