Meedoen aan Circado


GROESSEN - Op 3 en 4 oktober 2020 wordt Circado, een muzikale rondwandeling, in Groessen opgevoerd. Meedoen? Schrijf je nu in!

Op 17 juni jl. deed de organisatie een oproep aan de bewoners van Groessen en omgeving om een creatieve bijdrage te leveren aan deze processie. Het plan werd gepresenteerd door wethouder Gemma Tiedink, projectleider Jeanet Hacquebord en regisseur Kirsten Robben, in een vijftal coronaproof informatiebijeenkomsten. Dat leverde een mooie respons op. Alle 65 aanwezigen hebben zich ingeschreven. Er is echter nog plaats voor een paar muzikanten en zangers. Dat kan een groep slagwerkers, blazers of zangers zijn, maar ook solisten kunnen zich aanmelden.

De unieke muzikale processie is een eerbetoon aan de inwoners van de Liemers, die een eeuwigdurende strijd voeren tegen het water. Centraal staat het verzonken dorp Leuffen, waar bewoners met hun hebben en houwen weg moesten trekken en hun huizen door het water zagen verzwelgen. Door middel van spel, zang, muziek en karakteristieke geluiden wordt het publiek op speelse wijze meegezogen in de geschiedenis, het heden en de toekomst van het gebied. Na de uitvoeringen op 3 en 4 oktober zal de geluidsopname beschikbaar zijn voor mensen die de route op eigen gelegenheid nog eens willen lopen. Inschrijven kan nog tot 15 juli op de website: https://circado.nl/inschrijven/