“Bewezen is dat de positieve effecten op de weerstand als gevolg van het liggen in een ijsbad groot zijn
“Bewezen is dat de positieve effecten op de weerstand als gevolg van het liggen in een ijsbad groot zijn" Foto:

Het beste idee van de Liemers:

iedereen welkom in ijskoud wijnvat


LIEMERS - Het beste idee van de Liemers kan maar zo het koudste idee van de Liemers zijn, want de ondernemende fysiotherapeuten (Harry Geurkink, Jelmer Derksen en Koen Gerritsen) zijn op een wel heel cool idee gekomen. Is dit een kanshebber voor de titel ‘Beste Idee van de Liemers?’.

De Liemers Helemaal Goed is op jacht! Onze oproep om Liemerse ideeën en oplossingen heeft veel losgemaakt. We hebben inmiddels tal van inzendingen mogen ontvangen en nog steeds mag iedereen nieuwe ideeën met ons delen. Uiteindelijk kiezen we uit alle inzendingen het ‘Beste idee van de Liemers’, waarvoor een geldbedrag van 250 euro is gereserveerd. En natuurlijk Liemerse roem! Spraakmakende ideeën, plannen of initiatieven verdienen een plek in deze krant, met vandaag in de schijnwerpers het ‘coole idee’ van drie ondernemende fysiotherapeuten: Harry Geurkink, Jelmer Derksen en Koen Gerritsen. Een koud idee. Sinds kort staat er namelijk een omvangrijk wijnvat voor de deur van De Romei, praktijk voor onder meer fysiotherapie, sporttherapie en revalidatie in Zevenaar. Dit wijnvat wordt volgens de drie heren gevuld met ijswater, zodat mensen hier elke eerste vrijdagmiddag van de maand, in kunnen gaan zitten. Heerlijk afkoelen? Wie weet! “Bewezen is dat de positieve effecten op de weerstand als gevolg van het liggen in een ijsbad of het thuis koud afdouchen groot zijn”, zegt Jelmer Derksen. “In het Academisch Medisch Centrum (AMC) hebben onderzoekers aangetoond dat er 29% minder ziekteverzuim ontstaat wanneer mensen worden aangespoord om hun weerbaarheid tegen virussen en bacteriën op te krikken door onder een koude douche te springen. Met die gedachte zijn wij aan de slag gegaan.” Hoewel het concept niet revolutionair is, onderscheiden de drie heren zich door van hun charmante wijnvat een toegankelijke attractie te maken voor iedereen. Harry Geurkink: “Het is belangrijk dat mensen werken aan hun immuunsysteem voordat ze direct naar medicijnen grijpen. Wij willen ze graag in contact brengen met de mogelijkheden! Daarom dit wijnvat voor een ijskoud bad.”

Mensen die benieuwd zijn naar het plan van deze lokale ondernemers maken kennis met de Wim Hof-methode, vernoemd naar de originele Iceman. Dat is een koudetraining in combinatie met ademhalingsoefeningen. Door goed gebruik van ademhalingstechnieken, discipline en mindfullness, kan een duik in het ijsbad goed worden volgehouden! Koud kunstje, zou je zeggen. Maar hoe dan ook, een prachtig initiatief dat ook nog eens toegankelijk is voor iedereen.

Wij publiceren de komende maanden een selectie van de ingezonden ideeën om later dit jaar het beste idee met een cheque te belonen. Denkt u zelf ook een geweldig idee te hebben die bijvoorbeeld onze regio mooier maakt of het werk handiger? Mail vandaag nog naar e-mail info@deliemershelemaalgoed.nl en wie weet zien we jouw verhaal terug in de krant! Of... sleep jij misschien wel 250 euro in de wacht!