Bongerdbühne. (foto: Erik Drost)
Bongerdbühne. (foto: Erik Drost)

Genieten van muziek en theater in een boomgaard in Groessen

Intiem theater tussen de fruitbomen

GROESSEN - De Bongerdbühne is er voor cultuurliefhebbers uit de omgeving van Groessen, die de afgelopen maanden een tekort aan muziek en theater hebben opgelopen.


Middenin een fruitboomgaard in Groessen kunnen zij in de maanden juli en augustus zeven weekenden op rij genieten van bijzondere artiesten. Zo zijn onder meer Marlijn Weerdenburg (4 juli), Sven Ratzke (5 juli) en Firma Weijland (11 en 12 juli) inmiddels geprogrammeerd en maken nieuwe namen in een rap tempo de agenda compleet.


Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 30-50 bezoekers welkom. Elke privéloge biedt plaats aan één persoon of aan twee personen uit hetzelfde huishouden. Via de website van de Bongerdbühne kunnen tickets gereserveerd worden. Hier kan de bezoeker ook een picknickmand reserveren die vervolgens gevuld met lokale versnaperingen voor hen klaar zal staan in de privéloge.

Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar. Hou onze facebookpagina in de gaten. Ga voor meer informatie over de Bongerdbühne, het programma en voor het reserveren van een plek in één van de privéloges naar www.bongerdbuhne.nl.

Teken- en schilderwedstrijd 'Welkom in de buurt!'

ZEVENAAR - Buurtvereniging Schrijvershoek wilt aan bewoners die nieuw in de wijk Schrijvershoek komen wonen een 'Welkom in de buurt'kaart geven.


Wat is er nou leuker om daar een eigen ontwerp voor te maken? Op de achterkant van de 'welkom in de buurt'kaart komt informatie over de buurt. Wat moet je doen: Teken of schilder een kaart voor de nieuwe buurtbewoner en gebruik daarbij de woorden 'welkom in de buurt!'.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Er zijn drie leeftijdscategorieën: 4-8 jaar, 9-14 jaar, 15-100 jaar. Er is een prijs te winnen in elke leeftijdscategorie. De prijzen worden officieel uitgereikt op het zomerbuurtfeest in de Beweeg en Ontmoetingstuin. De precieze datum is nog niet bekend vanwege het coronavirus. "Houd de facebookpagina (beweeg-en ontmoetingstuin Vondellaan Zevenaar) in de gaten voor deze datum! Zet je naam, leeftijd en adres erbij en lever je kunstwerk voor 15 juli in op de Vondellaan 99, Zevenaar."