Pastoor Thanh Ta toont de vastenkalender over het project voor gehandicapten in Vietnam. (foto: René Nijhuis)
Pastoor Thanh Ta toont de vastenkalender over het project voor gehandicapten in Vietnam. (foto: René Nijhuis) Rene Nijhuis

Vastenproject pastoor Thanh Ta groot succes

LIEMERS - Het gezamenlijke vastenproject van de Liemerse parochies Sint-Willibrordus in Zevenaar en Gabriël in Didam ten behoeve van gehandicapten in het geboorteland van pastoor Thanh Ta is een groot succes geweest.


Er is tot nu toe een bedrag van veertienduizend euro opgehaald. Het streefbedrag was zestienduizend euro. De pastoor spreekt van een onverwacht groot bedrag, wat hem van dankbaarheid vervult. Thanh Ta is pastoor van de Sint-Willibrordus: ‘Het coronavirus heeft vanaf de tweede week maart alle kerkelijke activiteiten doen afgelasten, zo ook die rondom het vastenproject. Er stonden nog leuke en gemeenschap-verbindende activiteiten op het programma, in zowel mijn parochie als in de buurparochie Gabriël in Didam, die ook het project ondersteunt. Het ging nog om zes publieke thema-vieringen, vier solidariteitsmaaltijden en de verkoop spullen waaronder handwerken uit Vietnam. Er was ook een voorgenomen spaaractie door kinderen van een lagere school. Maar ook spaarpotacties van eerste communicanten. Uiteindelijk niets van dat al, vanwege het Coronavirus. En toch zoveel door parochianen gegeven. Ik ben ontroert', zegt de pastoor.

Nu de vastenperiode achter de rug is zullen de twee Liemerse parochies het vastenproject voor dit jaar officieel gaan afsluiten. Dat zal plaatsvinden in de online-viering van komende zondag 24 mei. Vooraf aan de eucharistieviering zal een korte film over het werk van de Zusters in hun gehandicaptencentrum in Vietnam getoond worden. De Online viering begint om 9.30 uur. U kunt de viering via internet volgen op de youtube kanalen van de beide parochies.