De heer Martin Jansen. (foto: Ehbo Duiven)
De heer Martin Jansen. (foto: Ehbo Duiven) EHBO Duiven

Martin Jansen 1938-2020

DUIVEN - Martin Jansen, ons zeer gewaardeerd oud bestuurslid, voormalig instructeur en erelid van EHBO Duiven.


"Martin begon in 1976 na het behalen van het ehbo-diploma. Hij gaf zich op voor de kaderopleiding en slaagde in 1980 voor het instructeursdiploma. In 1977 startte Martin een wedstrijdgroep (met medewerking van meerdere leden). Diverse keren werden zij eerste in rayonwedstrijden en haalden zij ook op districtsniveau de eerste plaats. Op landsniveau kreeg Martin de commandantsprijs. Van 1976 tot 1986 leidde hij Jeugd A en B op.

Jarenlang gaf hij ook les bij Ehbo Didam. Tijdens ons 50-jarig bestaan in 1989 werden honderden duimen op initiatief van Martin in verband gedraaid om reclame te maken. In de jaren '80 heeft hij mensen van Ehbo Duiven gemotiveerd en gestuurd om snel inzetbaar te zijn in samenwerking met Gemeente Duiven en Brandweer. Martin heeft een aantal jaren geleden, samen met B. Kampes, D. Klop en enkele andere leden, de vereniging nieuw leven ingeblazen. Daarnaast was hij de stuwende kracht in het verbeteren van de samenwerking tussen Liemerse ehbo-verenigingen. Als dank voor zijn inzet heeft hij op 26 april 2019 een Koninklijke onderscheiding ontvangen: 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'. Hij was eerder al onderscheiden door de Nationale Bond Ehbo met het Bondskruis Eerste Klasse Goud. In de algemene ledenvergadering van 2019 droeg hij zijn secretarisfunctie over en liet, na 43 jaar actieve inzet, de vereniging los voor een welverdiend pensioen. Wij zullen hem herinneren als een open, humorvolle man, die altijd net een stapje verder ging", aldus de Ehbo Duiven.


2Switch Westervoort weer open voor bezoekers


WESTERVOORT - Vanaf dinsdag 19 mei is kringloopwinkel 2Switch aan Het Vergun 17 weer geopend voor bezoekers. Zowel de winkel als de aanname goederen zijn vooralsnog geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur.


De openingstijden kunnen in een later stadium verruimd worden. Actuele openingstijden worden via de website van 2Switch en de social media kanalen van 2Switch gecommuniceerd.

Vanaf 19 mei kunnen ook ophaalafspraken ingepland worden voor data vanaf 26 mei. Ophaalafspraken kunnen telefonisch of online ingepland worden via de website van 2Switch. Het is vooralsnog niet mogelijk om langer dan twee weken vooruit te plannen.

Veiligheid is nu het belangrijkste. 2Switch werkt volgens de richtlijnen van het RIVM om de kans op besmetting voor bezoekers en medewerkers te voorkomen.

Vanwege het coronavirus besloot 2Switch in maart alle winkels te sluiten, waaronder die in Tiel en de inzameling van bruikbaar huisraad tijdelijk stop te zetten om zo de gezondheid van medewerkers en klanten te kunnen waarborgen. Sindsdien is met een beperkte groep medewerkers nog een beperkt aantal diensten en activiteiten voortgezet (waaronder AFAC, Best-tas en het ophalen en sorteren van textiel). Met de nodige aanpassingen in de winkels zoals looprichtingen en schermen bij de kassa’s en duidelijke voorzorgsmaatregelen kan 2Switch nu wel deze veiligheid bieden.