Bier met een doel in

de bierpreuvenement@home bierbox

ZEVENAAR - De zevende editie van het Bier Preuvenement is een jaartje uitgesteld, of toch niet helemaal? Om het evenement niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan hebben we in samenwerking met de deelnemende brouwerijen een Bier Preuvenement@home bierbox samengesteld.


In de bierbox zitten zes verrassingsbiertjes die op zaterdag 6 juni bij de mensen thuis bezorgd wordt (bezorging rondom Zevenaar en er zijn 50 dozen beschikbaar). Deze zijn te bestellen via info@bierpreuvenement.nl.

De deelnemende brouwerijen zijn: Brouwerij De Brouwerick, Bierbrouwerij Wentersch, Bierbrouwerij DAVO, Brouwerij Biberius, Jongbloed Cerveza Abogados Fiscales, Brouwerij de Snor, Alderbastend Bieren, Brouwerij Hootch, Leroy Brown Brewery. Zo kan er deze dag toch nog een beetje geproefd worden.


Bier met een doel

Dit jaar zou er een hele speciale brouwerij aanwezig zijn geweest. Jongbloed Cerveza Abogados Fiscales is niet zomaar een biermerk. Bedacht, op een terrasje in Spanje begin 2019, door een fiscaal jurist die van bier en een leuke uitdaging houdt. In het eerste jaar hebben zij 5.000 liter bier gebrouwen en verkocht. 2020 is het jaar waarin er nieuwe smaken bier zijn bijgekomen en nog worden ontwikkeld. Momenteel bestaat het assortiment uit drie smaken en komen er voor oktober nog twee bij. Alle bieren hebben fiscaal gerelateerde namen waarbij de knipoog niet vergeten is.

De opbrengsten van het bier via de Jongbloed Foundation gaat naar goede doelen in Twente. De Foundation steunt kind-gerelateerde doelen, waarbij de focus ligt op kinderen uit gezinnen die zich in een lastige financiƫle situatie bevinden. In 2019 is er via deze weg 4.500 euro opgehaald voor vijf projecten. Zo combineren zij heerlijke bieren met een maatschappelijk doel.

Een biertje van Jongbloed Cerveza Abogados Fiscales zit ook in de Bier Preuvenement@home bierbox, zodat ook wij (vooral in deze tijd) ons steentje bijdragen aan dit mooie doel. Ook zij kijken uit naar volgend jaar 2021 waarin er hopelijk weer een live editie van het evenement kan plaatsvinden.


Nog meer nieuws

En er is nog meer nieuws. Spontaan hebben twee hoofdsponsors zich aangemeld! Hoe bijzonder is dat?Hier zijn wij natuurlijk supertrots op, dat het Bier Preuvenement zo positief op de kaart staat.

De nieuwe hoofdsponsors voor 2021 zijn Wichhart Zonwering en Aron Jacobs Schilderwerken. "Namens de organisatie super bedankt! Wij zijn hier erg blij mee. Wij kijken weer uit naar volgend jaar om hopelijk in goede gezondheid samen met elkaar te genieten van de gemoedelijke sfeer, de speciaalbieren, het lekkere eten, en livemuziek met de band Jam of Gypsys. Tot volgend jaar 6 juni 2021."