Hans en Rob van Rouwendaal en Berrit Simon (GABA) op de bouwplaats waar de laatste wonin-gen van Hof van Hamerden worden gerealiseerd (foto: René Nijhuis Fotografie).
Hans en Rob van Rouwendaal en Berrit Simon (GABA) op de bouwplaats waar de laatste wonin-gen van Hof van Hamerden worden gerealiseerd (foto: René Nijhuis Fotografie). René Nijhuis Fotografie

Afronding laatste woonwijk Westervoort

WESTERVOORT - Wie denkt dat in Westervoort niet meer gebouwd wordt, moet gaan kijken op de hoek Hamersestraat-Rivierweg. Daar verrijst achter rijksmonument Huis Hamerden ‘Hof van Hamerden’. Recent is het startsein gegeven voor de tweede fase van dit voorlopig laatste nieuwbouwproject in Westervoort.


Hof van Hamerden wordt gerealiseerd door de Van Rouwendaal Groep. Het bouwproject bestaat uit de restauratie van de voormalige havezate en de bouw van 23 woningen. Huis Hamerden is inmiddels in oude luister hersteld en biedt onderdak aan Brasserie Hugo’s. Het nieuwe wijkje sluit met een landelijke uitstraling naadloos aan op de havezate.


De eerste fase is bijna afgerond. Alle vijftien woningen zijn verkocht. Intussen is begonnen met de tweede fase, die bestaat uit twee blokken van vier boerderijwoningen met een rieten kap. Vijf van de acht woningen zijn nog te koop. De boerderijwoningen hebben een inhoud van 535 tot 845 kubieke meter, waardoor er ruimte is voor vijf tot zeven slaapkamers. Hans van Rouwendaal: “Dit maakt ze zeer geschikt voor samengestelde gezinnen, mantelzorgers of een bedrijf aan huis.” Kopers hebben veel invloed op de indeling en afwerking.

Heel bijzonder is ook dat het project energieneutraal is. Elke woning heeft een warmtepomp en een aantal zonnepanelen op een veld dat grenst aan het wijkje. Rob van Rouwendaal: “Bij een normaal energieverbruik heb je geen maandelijkse energiekosten.” Hof van Hamerden ligt centraal ten opzichte van voorzieningen en grenst aan een natuurgebied van Natuurmonumenten. Meer info: hofvanhamerden.nl.