Op de foto de familie Van Kempen die thuis meedoet aan de quiz.
Op de foto de familie Van Kempen die thuis meedoet aan de quiz.

Spontane online ‘Das Groessen Kwis’

trekt 250 deelnemers

GROESSEN - Het idee ontstond een week eerder. Waarom zouden we geen online dorpsquiz organiseren? In een week tijd zette de Stichting Das Groessen een quiz in elkaar waaraan zaterdagavond door liefst 250 deelnemers werd deelgenomen. De livestream via Facebook werd door ruim tweeduizend mensen bekeken.


Dorpsvragen, filmpjes, algemene vragen. Alles kwam in de quiz voorbij. Met veel humor. Zelfs de kersverse burgemeester Huub Hieltjes had vragen ingesproken en ook de historische filmfragmenten vielen in de smaak. De quiz werd uitgezonden via Facebook en kon ook gevolgd worden door mensen die niet met Facebook bekend zijn. De presentatie was live in handen van Sjoerd Geurts, tevens voorzitter van stichting Das Groessen. “Het was een echt Groessens feestje met louter Groessense vragen doorspekt en veel humor”, vertelt Geurts. “We hoopten op vijftig deelnemers. Het werden er 250. Onvoorstelbaar voor een evenement, waar we een week geleden nog niet eens over nadachten.”


In de Groessense huiskamers werd met gezinnen gekeken naar de livestream op laptop of smart-tv. Met de smartphone kon ieder gezinslid via het ingenieuze systeem Kahoot live zelf de antwoorden geven, waardoor er binnen de huiskamers ook nog eens een familie competitie ontstond.
De eerste vijf deelnemers in de eindrangschikking vielen in de prijzen, die werden gekocht bij Groessense ondernemers. “Jarenlang kloppen we bij de bedrijven aan voor sponsoring. Dit was een mooi moment om een keer wat terug te doen."

De winnaars: 1. Renzo Meijer, 2. Familie van de Born, 3. Sandra Boss, 4. Familie Nieuwland, 5. Annemarie Uffing.