Jos Engelhard. (foto: Stefan Posthuma)
Jos Engelhard. (foto: Stefan Posthuma)

Hersttrompet en vreemde vogels

LINGEWAARD - Hersttrompet en Vreemde vogels zijn twee titels van de acht stukken van de Nijmeegse componist Jos Engelhard die dit jaar uitgevoerd worden tijdens het 3 Oever Festival. De Initiator, pianist en slagwerker Eugène Flören, heeft in samenwerking met Stefan Posthuma, organisator van het 3 Oever Festival, Jos Engelhard gevraagd een aantal van zijn stukken voor klein ensemble te selecteren.


Jos Engelhard maakte speciaal voor deze editie een keus voor aantal lyrische kamermuziek composities waarin de natuur en 'het buiten leven' een belangrijke inspiratiebron zijn. Kleurnuances, dynamiek en tempoverschuivingen geven de luisteraar een impressie van een andere wereld. In verschillende unieke bezettingen zullen ze te beluisteren zijn in de Piramide aan de Waal tijdens het festival. De entree is gratis, maar vanwege de coronamaatregelen voor een beperkt publiek toegankelijk.


Deze bijzondere composities van Jos Engelhard zijn opgenomen in de Pyramid Studio, de cd hiervan is verkrijgbaar tijdens het festival. Voor meer informatie en het reserveren van een plaats voor één van de drie uitvoeringen kijk op de website van het festival. www.3oeverfestival.nl.

De meespelende muzikanten zijn: Paul Vlieks - Trompet & Bugel, Eleonore Polman- Altviool, Peter, Arts van der Zanden – Fluit, Lidia van der Vegt – Hobo, Fred van Duinhoven – Slagwerk, Anneke Zuurveen- Altfluit en Eugène Flören – Piano & Slagwerk.