Overhandiging tekening. (foto: Sjaak Veldkamp)
Overhandiging tekening. (foto: Sjaak Veldkamp)

Marcel en Ellen van Asten tevreden eigenaar

Pentekening kasteel blijft

na veiling in Doornenburg

DOORNENBURG - Marcel en Ellen van Asten uit Doornenburg zijn door het hoogste bod uit te brengen in het bezit gekomen van een pentekening van Kasteel Doornenburg, gemaakt door dorpsgenoot Tamara Maat - van Bon.


Omdat het kasteel door corona financieel in zwaar weer belandde, begon bij Tamara als vrijwilliger van De Doornenburg iets sentimenteels te broeien. Ze wilde voor het kasteel iets doen. Het werd een pentekening, geïnspireerd door een schilderij uit 1877 van de Duitse schilder Carl Hilgers, beroemd om zijn wintertaferelen.

Op Marktplaats heeft het te koop gestaan. Marcel is als hoogste bieder blij met zijn aankoop. Toen hij de veiling zag staan, twijfelde hij geen moment. “Als je in het dorp woont dan heb een binding met dit mooie kasteel.” Zijn vrouw Ellen knikt als hij zegt dat hij een pentekening stukken mooier vindt dan een foto. Tamara legt uit dat ze wel een foto heeft gebruikt al voorbeeld. Maar van een strakblauwe lucht wordt ze niet enthousiast, liet ze de koper weten. Met gebruik van pastel- en krijtpotloden heeft ze de lucht een spannende stemming gegeven.

Toen Marcel de veiling bezocht twijfelde hij geen moment. Bieden, als het moet twee keer! De opbrengst gaat naar Stichting tot Behoud van den Doornenburg. Tamara kreeg van Marcel en Ellen als dank een bos bloemen.