Overhandiging digitale sleutel door wethouder Aart Slob. (foto: Martin Bieleman)
Overhandiging digitale sleutel door wethouder Aart Slob. (foto: Martin Bieleman)

Elektrische deelauto's in Lingewaard van start

LINGEWAARD - Wethouder Aart Slob van gemeente Lingewaard en Pieter Siekman van Coöperatie Lingewaard Energie hebben zaterdag 5 september twee elektrische deelauto’s in gebruik genomen.


“Het is een periode die bruist van energie” sprak wethouder Slob de aanwezigen toe. “Ook dit initiatief met de deelauto laat zien dat er veel energie gestoken wordt in nieuwe vormen van duurzaamheid. De werkgroep EV deelauto heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en wij steunen dit project dan ook van harte.” Pieter Siekman van Lingewaard Energie bedankte gemeente Lingewaard voor het mede mogelijk maken van dit initiatief. “Medio 2019 is het idee geboren en gedurende de coronacrisis heeft de werkgroep flink doorgewerkt en hebben wij van gemeente Lingewaard het vertrouwen en de middelen gekregen om te kunnen starten met de eerste auto's.. Nu kunnen we als energie coöperatie onze bewoners tegen een aantrekkelijk tarief laten kennismaken met elektrisch rijden, zonder dat ze zelf een auto hoeven aan te schaffen.”


Start in Huissen en op 3 oktober naar Bemmel. Tijdens de testmaanden zullen er twee Peugeot e-208 van partner Mobi worden ingezet. In september staan ze in Huissen en op 3 oktober verhuist er een naar Bemmel. Op die zaterdag is er bij de Theaterkerk vanaf 10.00 uur voor alle bewoners een testrit- en kennismakingsdag.

Zorgeloos rijden en bijdragen aan CO2-reductie. "Heb je ook regelmatig een (extra) auto nodig en wil je flexibel en duurzaam rijden in een gloednieuwe elektrische auto zonder hoge investering? Kijk dan op https://www.lingewaardenergie.nl/evdeelauto."