Afbeelding

Keramiek werk van Hanneke Satter

in De Kijkruit van Gendt

GENDT - "Met toestemming van Apotheek Benu mogen we weer starten met De Kijkruit. I.v.m. COVID-19 hanteren we natuurlijk specifieke regelgeving bij het inrichten van De Kijkruit." Hanneke Satter toont haar keramieke werk van 11 september tot en met 23 oktober.


Hanneke Satter is 38 jaar en woont in Arnhem. Zij is moeder, echtgenote en werkzaam bij een grote verzekeraar. Ontspanning vindt zij in het werken met klei.

Hanneke verbeeldt dieren in keramiek. Vanaf kinds af aan heeft zij interesse voor dieren. Het is fascinerend hoe divers het dierenrijk is en hoe iedere diersoort is aangepast naar zijn omgeving en doel in de wereld. Ieder dier heeft daardoor zijn eigen karakteristiek en charme. Hanneke legt dat karakter vast in keramiek.

In 2001 voor het eerst in klei. Na enige creatieve omzwervingen kwam zij in 2016 weer uit bij klei. Ze ging op cursus bij Tina Lintvelt in Huissen en dat pakte goed uit. Daar leerde Hanneke het werken met klei en de verschillende afwerkingsmogelijkheden.

De dieren worden geboetseerd in chamotteklei en daarna (aardewerk) gebakken. De beelden worden handgevormd, massief geboetseerd en later uitgehold. Voor de afwerking maakt Hanneke gebruik van glazuren, pigmenten, majolicas en engobes. Het onderwerp is bepalend voor de keuze van afwerking.

Interesse om te exposeren of mee te werken? Geef je op via het aanmeldingsformulier www.kunstkringgendtverbeeld.nl.


Afbeelding
Afbeelding