Rotzooi. (foto: Irene Mulder)
Rotzooi. (foto: Irene Mulder)

Zwerfafvalbrigade Huissen

HUISSEN – Zaterdagochtend 5 september was het in Huissen ook weer zover. Er werd rond 09:30 uur verzameld bij De Zussen (hoek Helmichstraat) voor de maandelijkse inzameling zwerfvuil.


Dit keer waren we erg blij met de komst van twee kinderen die deze ochtend ook mee zouden gaan.

Helaas is het ook in Huissen nodig om met een groep vrijwilligers, gewapend met vuilniszakken, priktangen en handschoenen zwerfvuil op te pakken. Maar voordat de groep weggaat, krijgen we ook nog een geel hesje met op de rug de tekst: zwerfafvalbrigade.

Er gaan zich meteen groepjes vormen en je geeft door waar je gaat lopen zodat het verspreid is en we niet allemaal achter elkaar aan lopen. Nou ik had ook een medestrijder gevonden en we waren het meteen eens om Bemmel maar eens te gaan helpen, want zij kunnen het ook niet alleen. Dus zijn wij op de fiets gestapt en richting Bergerden gereden. Ja hoor in een mum van tijd hadden we beiden al een vuilniszak vol met troep en dan vooral flesjes en blikjes, kennelijk worden deze zeer makkelijk uit een rijdende auto gegooid.

Ook hadden mensen zich tegoed gedaan aan de bekende 'M' en ja waar moet je dan met je afval heen nou de berm is groot genoeg dus je kunt het meteen kwijt. Hopelijk heeft het gesmaakt. Ik vraag me weleens af zou er nog een tijd komen dat al deze vrijwilligers niet meer nodig zijn of is dat een utopie.

Voorlopig blijft het nodig om een leefbare gemeente te houden. Onze volgende zwerfvuilactie is zaterdagochtend 3 oktober. Makkelijk om te noteren in je agenda het is iedere eerste zaterdagochtend van de maand.