Vogel. (foto: De Leutse Hof)
Vogel. (foto: De Leutse Hof)

Kom Kunst Kijken

LINGEWAARD - Kom kunst kijken op het 3-Oever festival. Het weekend van 19 en 20 september valt er van alles te beleven op de vijfde editie van het 'Oerol van het oosten'.


Ontdek de drie oevers van De Gelderse Poort, het natuurgebied aan de oevers van Rijn en Waal. Geniet (per fiets) van het weidse rivierenlandschap, over dijkjes, langs ooibossen, uiterwaarden en strandjes. Steek de rivier over met één van de drie pontjes en geniet verder op de andere oever. Op ieder van de drie oevers is een pleisterplaats met een doorlopend, divers én gratis programma van muziek, beeldende kunst, dans, theater, poëzie en workshops: Zuidoever: Atelier Marjolein Rigtering in Millingen aan de Rijn; Oostoever: Biologisch Restaurant Heerlijckheid Herwen in Herwen; Westoever: Piramide aan de Waal in Gendt.


3 Oever Atelier Route

Op zaterdag 19 en zondag 20 september leidt de 3 Oever Atelier Route je langs meer dan zestig beeldende kunstenaars. Zij exposeren in hun eigen atelier of op speciale locaties. Maak kennis met de kunstenaars en hun passie; alle ateliers zijn gratis toegankelijk.

Kijk op www.3oeverfestival.nl voor de adressen van ruim twaalf locaties in de gemeente Lingewaard. Op iedere locatie is een fietsroute beschikbaar. De route leidt langs ateliers, de pleisterplaats van de Westoever en speciale locaties waar meerdere kunstenaars exposeren. Soms met live muziek of een terras om even uit te rusten (Boerderij De Leutse Hof, tussen Huissen en Angeren). Laat je verrassen door de kunst én door de route.