Samen lezen in en prentenboek! (foto: Iris Bijmans)
Samen lezen in en prentenboek! (foto: Iris Bijmans) Iris Bijmans

Op IKC De Abacus in Huissen is een nieuwe vorm van onderwijs gestart

Zullen we Liv wel of niet naar de Stokstaartjes laten gaan?

HUISSEN - “De nieuwe groep speciaal voor 3,5 tot 4,5 jarigen op IKC De Abacus in samenwerking met de SKAR. Aanvankelijk waren wij als ouders sceptisch. Allerlei beren zagen wij op de weg, maar onze grootste angst was toch wel: ze is nog zo jong en we willen dat ze zo lang mogelijk onbevangen kan genieten zonder druk van buitenaf."


"Toch hebben wij uiteindelijk de keuze gemaakt voor de Stokstaartjes. Wat gaf de doorslag? We kennen IKC De Abacus goed. Er werkt een fijn team aan pedagogische medewerkers en leerkrachten."

Vanaf de kennismaking was Liv op haar plek bij de Stokstaartjes. Ze gaat vanaf dag één met veel plezier naar haar juffen Gaby & Iris. De juffen hebben vanaf de eerste dag veel aandacht voor een fijne groepsdynamiek en dit merk je als ouder direct. Wij horen onze dochter liedjes zingen uit de klas en ze vertelt vol trots over activiteiten in de klas. Liv vertelt al weken over het bijenthema: proeven van honing, bijenfilmpjes kijken en honingraten knutselen. Niet alleen zien wij een peuter die met veel plezier naar de Stokstaartjes gaat, maar wij zien ook dat ze enorme sprongen in haar taalontwikkeling maakt. Ook haar zelfvertrouwen groeit...' Volgende week deel 2!

Als uw kind 3,5 jaar is mag hij of zij starten bij De Stokstaartjes en na een jaar instromen in een gewone kleutergroep. Uw peuter krijgt zo de tijd om te wennen aan het schoolse ritme in een veilige, uitdagende omgeving met volop ruimte om te spelen èn te leren.

Belangstelling? Neem contact op met Maarten Jurgens (info@de-abacus.nl) of Susan Rikken (s.rikken@skar.nl) Bellen kan ook: 026 3251125.