Lingewaard

herstelt van corona

Lingewaard

herstelt van corona



LINGEWAARD - Veel mensen houden maanden klachten na een doorgemaakte infectie met het nieuwe corona-virus (Covid-19). Denk aan conditievermindering, kortademigheid, fors verlies van gewicht, kracht én zelfstandigheid.


Mensen hebben ook psycho-emotionele klachten. Ook is er angst voor een tweede golf, angst voor het infecteren van anderen, onzekerheid, schuldgevoelens, onmacht, frustraties en boosheid, zich eenzaam hebben gevoeld of nog steeds voelen, zich onveilig voelen. Dit horen we vaak van senioren die lang thuis in isolement hebben gezeten.

In Lingewaard hebben we een maatwerk programma opgezet met meerdere hulpverleners. Denk aan de huisarts, fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut, logopedist, praktijkondersteuner GGZ of indien nodig tijdelijk thuiszorg. Na aanmelding op de website (www.copdnetwerklingewaard.nl) volgt een intake gesprek aan huis met een verpleegkundige om te bekijken welke ondersteuning iemand nodig heeft.

Om eenvoudiger samen te werken maken we gebruik van OZO-verbindzorg. Via dit communicatieplatform worden de verschillende zorgverleners met elkaar verbonden en houden ze elkaar op de hoogte. De eerste ervaringen met het programma zijn ronduit positief.

"Bent u ook op zoek naar hulp? Kijk voor meer informatie en de eerste ervaringsverhalen op de website: www.copdnetwerklingewaard.nl."