Afbeelding
Foto:

Aantal bezoekers bij een uitvaart verruimd

HUISSEN - Vanaf vandaag geldt een verruiming van het aantal bezoekers bij bijeenkomsten en dus ook uitvaarten. Het is nu mogelijk om de lijfelijke steun van méér lieve mensen om u heen te ervaren als u afscheid moet nemen van uw dierbare. Dat is warm nieuws!


Aula’s van begraafplaatsen of uitvaartcentra, kerken, restaurants en andere locaties mogen 100 mensen in hun ruimte verwelkomen… mits het in de ‘binnen’ locatie mogelijk is om de 1,5 meter afstand-regel in acht te houden. “Méér dan 100 mensen binnen zal ook mogen, als we nadenken over een reserveringssysteem en het uitvoeren van een gezondheidscheck”, zo vertelt Cunera Schaapveld van Tumulus uitvaartbegeleiding. “Dat is met creativiteit en organisatietalent allemaal goed te realiseren. We hebben ons samen met families zeker bewezen, ook op dat vlak, in de afgelopen maanden!” Ook de Rouwhuiskamer van Tumulus in Huissen biedt, binnen de veilige richtlijnen, mogelijkheid voor een persoonlijk afscheidsbezoek of een intieme ceremonie.

Met de zomerse dagen is het denkbaar om een afscheid geheel buiten te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld op een unieke plek die veel betekenis had voor de overledene. Een afscheidsceremonie ‘buiten’ biedt nog meer ruimte voor het aantal belangstellenden: er mogen dan 250 mensen bij elkaar komen of zelfs meer. “Natuurlijk zullen wij dan naast het organiserend aspect, nog steeds alle aandacht uit laten gaan naar het intieme, het liefdevolle en het ‘eigen’ karakter van het afscheid; want voor een familie is juist dat persoonlijke zo troostend.”

Wilt u informatie over de mogelijkheden voor een uitvaart? www.tumulus uitvaartbegeleding.nl, info@tumulus.nl, 026 3258440.