Dweilorkest De Dreumels brengt een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis in Bemmel. (foto: Bemmelse Dweildag)
Dweilorkest De Dreumels brengt een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis in Bemmel. (foto: Bemmelse Dweildag) Bemmelse Dweildag

Toch nog dweilmuziek

tijdens afgelaste Bemmelse Dweildag

BEMMEL - Helaas ging afgelopen zondag de Bemmelse Dweildag niet door als gevolg van het coronavirus. Het was een vreemde gewaarwording om het dorp van Bemmel op de tweede zondag van juni leeg en verlaten aan te treffen. Wie goed luisterde heeft toch nog dweilmuziek kunnen horen.


Dweilorkest De Dreumels uit Bemmel brachten namelijk een serenade aan de bewoners van het verzorgingshuis. Vanaf het balkon konden de bewoners genieten van bekende muziek als Het Dorp van Wim Sonneveld en de Amsterdamse Grachten. Er werd enthousiast meegezongen en hier en daar zelfs een dansje gewaagd.

Het bestuur van de Bemmelse Dweildag was aanwezig om de bewoners een groot krentenbrood in de vorm van een muzieksleutel te overhandigen en de heerlijke Bemmelse Dweilkoekjes. Met dank aan Bakkerij Engelen.

Naast het bezoek aan het verzorgingshuis werd er nog meer aandacht besteed aan de Dweildag. Zo gaf de bevolking van dweilhoofdstad Bemmel massaal gehoor aan de oproep om de dweildagvlag uit te hangen. Zo kleurde het dorp toch nog geel/blauw! Op Omroep Lingewaard was een speciale uitzending gewijd aan de Bemmelse Dweildag, er was een dweilquiz, een kleurplatenactie en op social media kwamen vele foto's en filmpjes voorbij. Zo is de Bemmelse Dweildag toch niet onopgemerkt voorbij gegaan. "Wij willen iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Op naar de 34e Bemmelse Dweildag op zondag 13 juni 2021 in goede gezondheid. We maken er dan een dubbel zo groot feest van!"