Filmmaker van Alst interviewt Bongers. (foto: Jan Castelein)
Filmmaker van Alst interviewt Bongers. (foto: Jan Castelein) Jan Castelein

Boek Vleugellam vol levenskracht

BETUWE - 75 jaar vrijheid in tijden van corona nopen tot nadenken.Wat is vrijheid en wat versta je daaronder? Toen Michel Bongers begon met zijn boek 'Vleugellam' leek de verlammende werking van het virus nog ver weg. Toch raakt het boek de actualiteit van het leven en de geschiedenis ineen.


De geplande presentatie van het boek in de Theaterkerk is verschoven naar voorlopig oktober. Vooruitlopend daarop heeft het Exoduscomité samen met Michel besloten om het boek in de verkoop aan te bieden. Het prachtige boek met veel fotomateriaal uit de regio ligt in de boekwinkels.

De vraag naar het boek van deze bekende schrijver is groot. Peter Faber en een docente van het OBC spelen een hoofdrol in hetgeen in de regio in WO II is gebeurd. Het is beslist geen klassiek geschiedenisboek.Veeleer zijn de feiten aaneengevlochten tot een aantrekkelijk realistisch verhaal.

In het kader van Gelderland Herdenkt en 75 jaar vrijheid is het boek in ieder huis een aanwinst. Een kennismaking met de regio en een herkenning voor degenen die hier al jaren wonen. Herkenbaar, persoonlijk en een bron van informatie.


In dit kader werd ook Michel geïnterviewd in de ronde door de WOII omgeving. De film verschijnt eind juni. Het boek is er nu; dus nog vóór vaderdag. Over de diverse activiteiten wordt een ieder op de hoogte gehouden.