Kledingruil Lingewaard

sluit deuren

LINGEWAARD - De coronacrisis heeft gevolgen voor een iedereen. We moeten allemaal rekening houden met nieuwe omgangsvormen. We schudden geen handen meer, we houden minimaal 1,5 meter afstand en we werken nog steeds indien mogelijk thuis.


Gelukkig zijn er inmiddels ook wat versoepelingen en proberen we de draad weer op te pakken waar dat mogelijk is. Zo heeft Stichting Welzijn Lingewaard samen met de samenwerkingspartners in het pand aan de Cuperstraat gekeken hoe er dienstverlening plaats kan vinden, zonder dat dit de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers in gevaar brengt.

Voorlopig kunnen bezoekers alleen op afspraak het pand betreden. Vanzelfsprekend alleen als zij geen coronaverschijnselen hebben. Dit wordt van tevoren gecheckt door de medewerker aan de telefoon en indien nodig wordt de afspraak afgezegd. De inloop richting de weggeefkast en ruilboekenkast is gesloten en dit zal zo blijven. Helaas hebben we ook besloten dat de kledingruilwinkel op deze locatie niet meer open zal gaan. Dit omdat de toegang tot de ruimte niet groot genoeg is om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.


Doorstart?

"Het betekent niet dat we de Kledingruil Lingewaard helemaal gaan opheffen. Wij willen de komende tijd samen met de vrijwilligers en ondernemers in Lingewaard een plan maken hoe Kledingruil Lingewaard een doorstart kan maken, bijvoorbeeld op een andere locatie. Wij staan open voor suggesties en gaan graag met jullie in gesprek hierover."