Afbeelding

Plan van aanpak Klappenburg in Bemmel kan uitgevoerd worden

BEMMEL - Er is nieuws voor de bewoners van De Klappenburg in Bemmel. Liefst 86 procent van de bewoners heeft deze maand ingestemd met de nieuwbouw- en renovatieplannen voor de wijk. Waardwonen en de Bewonerscommissie zijn blij dat de plannen nu uitgevoerd kunnen worden.


Waardwonen en de bewoners hebben de afgelopen jaren samen met de bewoners gewerkt aan een gedragen plan. Hanke Struik (directeur-bestuurder Waardwonen): “Samen hebben we onderzocht wat de beste toekomst voor de woningen is; renovatie of nieuwbouw. We hebben projecten bezocht en workshops gedaan, gepraat, getekend, verbeeld. Wat willen we? Hoe kan dat eruit zien? In totaal betreft het straks 42 woningen die worden gesloopt of opgeknapt.”

Op basis van een peiling onder bewoners in het voorjaar van 2019 heeft Waardwonen scenario’s uitgewerkt waar de meeste bewoners tevreden over waren. Uiteindelijk zijn de plannen verdeeld in twee verschillende plangebieden. Liny Mutsaers (voorzitter Bewonerscommissie): “Waardwonen mocht de plannen pas uitvoeren als minimaal 70 procent van de bewoners hiervoor goedkeuring zou geven. Dat akkoord is er nu. We zijn blij voor alle bewoners dat er nu een duidelijk perspectief is voor hun woonsituatie.”


Planning
Hanke: “Als alles volgens planning verloopt, starten we in maart 2021 met de renovatie van de betreffende woningen. En in het najaar van 2021 starten we met de sloop. Voor die tijd gaan met alle bewoners persoonlijk in gesprek over wat de renovatie of sloop voor hen betekent.”

Lotus Vulgaris

DOORNENBURG - Zondag 21 juni houdt hengelsportvereniging Lotus Vulgaris na lange tijd weer een viswedstrijd houden.


De wedstrijd zal een oefenkarakter hebben. Men kan zich opgeven bij loswal van de steenfabriek vanaf 6.45 uur. Er is een protocol samengesteld die te lezen is op de website en ter plaatse aanwezig is. De hierna volgende wedstrijd is op 12 juli.