6 juni 2020, 9.00 uur bij de start van 'De halve van Huissen'. (foto: H. Neijenhuis)
6 juni 2020, 9.00 uur bij de start van 'De halve van Huissen'. (foto: H. Neijenhuis)

Coronavirus zorgt voor creativiteit

1e halve triathlon van Huissen

HUISSEN - Met alle maatregelen rondom het coronavirus kunnen er geen sportwedstrijden worden georganiseerd. Begrijpelijk vindt ook Wouter Neijenhuis. Maar het is dan wel lastig om focus te houden. Natuurlijk blijf je volop trainen. En als je liefhebber bent van de triathlonsport train je op het zwemmen, het fietsen én het hardlopen. Maar je wilt meer dan alleen trainen. Bij voorkeur wil je weten waartoe trainen in een wedstrijd leidt...


En dus bedacht hij een parcours in en rondom zijn woonplaats Huissen. Het Zwanenbad voor het zwemonderdeel. De dijken van Lingewaard, Arnhem en het snelfietspad zijn prima voor een fietsparcours en het lopen kan perfect in en rondom het Zeegbos.

Om dit niet helemaal alleen te doen, stelde hij zijn broer Robert voor om ook mee te doen en hiermee was de eerste halve triathlon 'De halve van Huissen' een feit. Geen evenement, geen officiële wedstrijd, maar wel 2 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km hardlopen. En zo gingen zij op zaterdag 6 juni om 9.00 uur van start. Tijdens het zwemmen was er een klein regenbuitje, maar daarna werd het voor de rest van de dag droog. De wissel na het fietsen en met drie loopronden was daar ook de verzorgingspost.

Alles is vlekkeloos verlopen en zo kon in de loop van de middag het klassement worden opgemaakt. Winnaar was Wouter met een tijd van 5 uur en 34 minuten. Goede tweede was Robert in een tijd van 6 uur en 37 minuten. Hiermee was de eerste 'De halve van Huissen' een feit. Of er een vervolg komt? Waarschijnlijk wel, maar wanneer, hoe en met hoeveel deelnemers is nog onduidelijk.