De lustrum medaille van de Exodustocht. (foto: Jan Gerritsen)
De lustrum medaille van de Exodustocht. (foto: Jan Gerritsen)

Lustrummedaille Exodustocht

HUISSEN - De Exoduswandeltocht zal op de laatste zaterdag van juni een geheel eigen karakter krijgen. Op de 27e zal een visuele estafette langs WOII-markeringen verschijnen. De tocht als wandelevenement krijgt dus een andere invulling. Informatie daarover volgt.


Ook is deze dag bijzonder omdat er een lustrum is: het is de tiende tocht die de Exodus markeert.Tevens is er natuurlijk de relatie met 75 jaar vrijheid. Echt massaal wandelen is er niet bij, maar de uitdaging om de dag ook wandelend in gepaste vorm luister bij te zetten is groot.

Al enige tijd geleden werd een lustrum medaille ontwikkeld met daarop De Vleugel als verwijzing naar bevrijding; Liberation. JG was daar zeer behulpzaam bij. Het resultaat mag er wezen en daarom tonen wij de nieuwe versie al vast. Toekomstige lopers komen hier voor in aanmerking nadat de medaille met Hoefijzers en de Marigold zijn behaald. Gaandeweg wordt het een bijzondere collectie.

Op een bijzondere gelegenheid hopen we de eerste Vleugels te kunnen uitreiken aan een klein selectief gezelschap. Dat wordt de 27e juni.Via Hét Gemeente Nieuws blijft een ieder op de hoogte.