Enthousiaste groep zwerfvuilruimers.
Enthousiaste groep zwerfvuilruimers.

Centrum Gendt schoon van zwerfafval, en nu schoon houden...

GENDT - Zaterdag 7 maart was de eerste opruimactie verzamelen zwerfafval centrum Gendt. Vooraf waren de scholen bezocht bezocht, waarom we deze actie doen en om animo bij de kinderen te kweken om te helpen. Ook via de media waren ouderen opgeroepen.


17 ouderen en 20 kinderen waren aanwezig om te helpen. "Resultaat was dat we in zeven groepen met ouderen en kinderen vanaf 9.30 uur zijn gaan ruimen. Voor de veiligheid was iedereen voorzien van een hesje en handschoenen. Resultaat vijftien volle zakken zwerfafval. Opmerkelijk ook het grote aantal lege Flugelflesjes.

Nu we het centrum schoon hebben gemaakt doen wij een beroep aan iedereen om waar mogelijk zelf ook een blikje, plastic sigarettendoosje en dergelijke op te ruimen als je het ziet liggen. Het hoort niet om dat zo maar weg te gooien. Streven is dan om op onze volgende opruimactie (in mei) veel minder zwerfafval te vinden. Wij bedanken Albert Heijn, café De Klok en de Welkoop voor het schenken van koffie, koeken, frisdrank en klein materiaal. Wij blijven actief in het buitengebied van Gendt. Zorgpunt zijn de vele lege bierblikken flesjes Jagdbitter en dergelijke, die we aantreffen in sloten en bermen en in de Gendtse Polder. Wij roepen nogmaals iedereen op om zich te melden bij de gemeente (026 3260111) of politie (0900 8844) als men deze misstanden ziet. Tot slot voor de personen die de lege bierblikken langs de weg gooien: "iets wat je vol van huis kan nemen, kun je ook leeg weer naar huis nemen”. Aldus Ben, Jan en Ger.